У рамках підготовки до нового сезону Інтер Маямі проводить товариські матчі по всьому світу. Найбільш обговорюваним став виступ у Гонконзі проти тамтешньої зіркової команди. А все тому, що на полі не з’явився Ліонель Мессі. Аргентинець повідомив про нездужання.

Уболівальники, які прийшли на стадіон, були розлючені. Обурення висловив і парламент Гонконгу, який раніше субсидував організацію матчу. Газета Global Times зазначила, що «наслідки інциденту вийшли за рамки спорту». Ситуація ускладнилася тим, що через кілька днів 36-річний форвард грав у спарингу проти команди Віссел Кобе.

У березні збірна Аргентини мала провести два товариські матчі в Китаї. Однак зустрічі чемпіонів світу з Нігерією та Кот-д’Івуаром не відбудуться. Дозвіл на їх проведення було відкликано місцевою владою.

Наразі невідомо, де відбудуться ці два матчі. Аргентинська футбольна асоціація лише повідомила агентству AP, що «ситуація делікатна».

Товариські матчі в Китаї мали стати частиною підготовки збірної Аргентини до Копа Америка. Вони, безсумнівно, значно поповнили б бюджет федерації.