Біатлоністка збірної України Христина Дмитренко поділилася враженнями від виступу у персьюті на чемпіонаті світу-2024 у чеському Нове-Мєсто.

«Якось емоційно можу справлятися з двома рубежами, а коли їх чотири й стоїть питання, що можу показувати хороший результат, то це психологічно важко. Не можу поки що це перебороти.

З цим треба боротися, адже я дуже хочу тримати такий рівень, як у спринтах. Вийшла з чистою головою, думала, що все буде добре. І все одно.

Я засмутилася, звісно, що так настріляла з першого рубежу. Але все одно була група людей завжди поруч. Хоча дві хиби у мене були технічні: вітер піднявся з іншого боку, а ми не змогли це побачити. Був дощ, прапорці намокли й він не відчувався, його не бачили, і в усіх були хиби.

Приходила на стійку й мене дуже ковбасило. Нервувала та не хотіла йти на ці штрафні кола. Розуміла, що всі близько, і якщо я стрільну штрафне коло, це буде якось не дуже.

Чи позитивно оціню гонку? Мені б хотілося просто добре відпрацювати на рубежі, але було взагалі невпевнено», – зазначила спортсменка.

У спринті Христина Дмитренко стала 12-ою, а ось у персьюті українка фінішувала 26-ою.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.