24-річна Христина Дмитренко проводить перший дорослий чемпіонат світу, який одразу стає для неї найуспішнішим стартом в кар’єрі. У спринті українка показала особистий рекорд – 12-те місце, але він тримався таким менше тижня. Уже в індивідуальній гонці Дмитренко зробила 20 точних пострілів та фінішувала на восьмому підсумковому місці.

Це перший у кар’єрі фініш Христини у топ-10 найкращих, а також перша її гонка на чотири вогневі рубежі без промахів.

«Якщо чесно, я в шоці. Гадаю, всі у шоці. Дуже рада. Це перші мої чотири нулі у кар’єрі», – емоційно відповіла Христина одразу після гонки.

За словами українки, вона не ставила перед собою жодних цілей на цю гонку. Перед самим чемпіонатом світу її ціллю на сезон був фініш у топ-20 найкращих в особистій гонці. За світову першість вона покращила його уже двічі.

«Не ставила жодних цілей. Хотіла відпрацювати у робочому стилі по дистанції, не на максимум, грамотно розподілити сили, щоб мене вистачило. Зрештою, це довга гонка, виснажлива. А також хотілося гарно відпрацювати на рубежі. На тренуванні [за день перед гонкою] була дуже гарна стрільба: вісім рубежів, вісім «нулів». І я думаю: треба це якось перенести [на гонку]. І я приїжджаю на останні два рубежі і думаю, це тренування, треба робити все як на тренуванні», – пояснила Дмитренко..

Загалом у гонці Христина Дмитренко показала восьмий час за швидкострільністю. Зокрема, була однією з найкращих за цим показником на останньому вогневому рубежі.

«Швидкострільність? Просто знала, що якщо буду стояти, на останньому рубежі, то буде [трусити]. Думаю, треба швидко, але й точно стріляти».

На останньому колі українка поборолася заочно з двома шведками – Муни Брурссон та Лізи Перссон. У Брурссон Дмитренко зрештою виграла 0.6 секунди на фініші.

Далі у програмі Дмитренко до кінця чемпіонату світу – класична естафета та масстарт.

«Виходила на цю гонку, знала, що буде важко, бо я стомилася і фізично, і морально. Не було мандражу, просто хотіла гарно відпрацювати. Так і склалося. Я ж і хотіла у масстарт потрапити, тому й бігла [в індивідуальній гонці]. Буде естафетна гонка і масстарт», – резюмувала українка.

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться індивідуальна гонка серед чоловіків. Стартовий лист української команди доступний тут.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.