Лідерка особистого заліку Кубка світу, норвежка Інгрід Тандреволл втретє поспіль завершила гонку ЧС-2024 з біатлону поза межами топ-20. У жіночій індивідуальній гонці вівторка, 13 лютого, лідерка збірної Норвегії показала лише 27-й час.

Від початку змагального року Тандреволл шість разів сходила на подіум особистих гонок Кубка світу. Зокрема, норвежка здобула «золото» спринтів у Хохфільцені та Рупольдингу.

Результати на Кубку світу дозволили Тандреволл очолити загальний залік — вперше в кар’єрі норвежка може завершити сезон на першому місці. Проте на чемпіонаті світу володарці жовтої майки досі не вдавалося нав’язати боротьбу за медалі.

Як виступає Інгрід Тандреволл на чемпіонаті світу-2024?

  • У спринті Тандреволл показала 25-й час із трьома хибами на «стійці». За швидкістю роботи на дистанції норвежка стала десятою, проте помилки на вогневому рубежі коштували їй місця у топ-10.
  • У переслідуванні Інгрід закрила всі 10 мішеней на «лежці», але норвежку знову підвела стрільба стоячи — по три промахи на двох заключних рубежах. У фінішному протоколі Тандреволл посіла лише 34-те місце — це її другий найгірший результат за увесь час виступів на світовій першості.
  • В індивідуальній гонці Тандреволл заробила три штрафні хвилини — усі на першому вогневому рубежі стоячи. Чемпіонці Лізі Віттоцці норвежка програла чотири з половиною хвилини — навіть без промахів на стрільбі вона залишалася б поза квітковою церемонією.

Як прокоментувала свої виступи Тандреволл?

«Навіть із 20 влучаннями я б не була в топі. Наразі я не виступаю краще за свої результати. Я не маю того ритму [на лижах], як в інші дні», — підсумувала Тандреволл після індивідуальної гонки.

«Мені не вдається бути лідеркою [збірної Норвегії], якою я хочу бути. Не впоралася із тиском на чемпіонаті світу і поки не можу налаштувати решту дівчат».

Останнім шансом на особисту нагороду для Тандреволл залишається масстарт у неділю, 18 лютого. Норвежка гарантувала собі місце у гонці й прагнутиме повторити «срібні» звитяги 2021 та 2023 років у цій дисципліні.

У разі провального масстарту Тандреволл лише вдруге в кар’єрі залишиться без особистих нагород світової першості — це вже ставалося із норвежкою 2020 року в італійському Антгольці. На трьох інших чемпіонатах вона незмінно вигравала срібні медалі, а у 2021 році також додала «бронзу» індивідуальної гонки.

Тандреволл вже доклалася до однієї командної медалі Норвегії на ЧС-2024 — «срібла» класичної змішаної естафети, де норвезька четвірка вперше з 2019 року залишилася без нагороди найвищого ґатунку. Натомість мікст виграла збірна Франції.

Тандреволл на чемпіонатах світу: як виступає норвежка?

  • 2019: «срібло» (спринт) + восьме місце (переслідування);
  • 2020: без особистих нагород і топ-10, три фініші в топ-20;
  • 2021: «срібло» (масстарт) + «бронза» (індивідуальнка гонка) + десяте місце (переслідування);
  • 2023: «срібло» (масстарт) + четверте місце (переслідування);
  • 2024: без особистих нагород і топ-20 (триває).

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.