Біатлоніст збірної України Антон Дудченко розповів про виступ в індивідуальній гонці на ЧС-2024 у чеському Нове-Мєсто, де він посів 29 місце. Цей результат виявився найкращим серед українців у цій дисципліні.

— Перше коло було хорошим, але прийшов не в своєму темпі, чи що не так було на стрільбі?

— Як мені показали тренери перед другою стрільбою мою першу, то я трохи не зорієнтувався з вітром, немовби штиль, та все одно трошки вітер був справа слабенький. А на пристрілці був зліва. Я ніби крутнув поправку вправо, але цього було замало, і от ті два досадних промахи. У сьогоднішній моїй фізичній формі я розумію, що кожний промах відкидає мене далеко назад, тому що я не в тих фізичних кондиціях, щоб боротися за високі місця зі штрафними хвилинами, як сьогодні в індивідуальній гонці.

— Далі ти сфокусувався на стрільбі і тобі вдалося ті нулі здобути?

— Так, я намагався відпрацювати всю гонку до кінця. На стрільбу лежачи, можливо, навіть боявся підходити, і мені перед рубежем сказали поправку, і я дуже радий, що вдалося відпрацювати на нуль.

— Як по трасі, вдалося з кимось попрацювати чи, в основному, працював у своєму темпі?

— Звісно, намагався на якихось ділянках траси з кимось попрацювати, де було це можливо, десь їхав сам. Намагався контролювати свій темп, щоб нормально доїхати до фінішу.

— По твоїх відчуттях, яке коло в тебе було найкращим?

— Думаю, перше було найкращим, я нібито почав обережно, були досить гарні лижі, я розумів, що йду в непоганому темпі. Тому, думаю, перше коло було найкращим.

— Побачивши свій результат, час відставання, яка в тебе була реакція після фінішу?

— Звісно, я розумів, що програю багато, бо десь на четвертому колі мене обійшов Тар’єй, а це був вже програш в три хвилини, а ще треба було їхати майже півтора кола, то я розумів, що ногами досить великий програш. Та для цього сезону це не було здивуванням.

— Зараз всі сили будуть кинуті на естафету?

— Я навіть не можу відповісти на це питання, тренер ще не говорив, хто буде бігти, треба дочекатися фінішу сьогоднішньої гонки, а потім буде розмова з тренерами.

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться одиночна змішана естафета, початок гонки о 19:00 за київським часом.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.