Біатлоністка збірної Італії Доротея Вірер достроково завершить сезон 2023/24 після мас-старту чемпіонату світу у Нове-Мєсто. Про це триразова бронзова призерка Олімпійських ігор розповіла в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт.

У нинішньому сезоні італійка регулярно пропускала старти через проблеми зі здоров’ям. Від першого етапу Кубка світу в Естерсунді Вірер не проводила більше двох стартів у Хохфільцені та Ленцерхайде, а на початку 2024 року пропустила обидва етапи в Німеччині.

33-річна біатлоністка повернулася до змагань на домашньому етапі в італійському Антхольці, перш ніж вирушити на світову першість у Нове-Мєсто. Вже у Чехії біатлоністка замкнула топ-10 спринту й показала 14-й час в «індивідуалці».

Лише втретє з 2013 року Вірер ризикує залишитися на чемпіонаті світу без жодної нагороди. У командних гонках Нового Места італійська збірна перебувала поза боротьбою за медалі: 10-те місце в класичному змішаному міксті та 11-те — в жіночих командних перегонах.

У сьогоднішній мас-старт Вірер відібралася за заліком ЧС-2024. Ця гонка стане для італійки останньою до кінця змагального року — та потенційно прощальною в кар’єрі титулованої біатлоністки.

«Я перебуваю не в найкращому фізничному стані, — розповіла Вірер після жіночої естафети. — Дуже часто хворіла останнім часом, тому пропустила багато гонок і тренувань. Але я намагалася зробити максимум».

«Мас-старт буде останньою гонкою для мене цього сезону. Упродовж наступних тижнів я думатиму, чи продовжувати кар’єру далі. У мене є проєкт до Олімпіади-2024: буду ділитися своїм досвідом як спортсменки зимового виду спорту для аудиторії».

У мас-стартах чемпіонатів світу Доротея Вірер двічі за кар’єру фінішувала на подіумі. У 2019 році в Естерсунді вона здобула «золото», а наступного року — «срібло».