Зимовий тренувальний збір спортивного клубу «Дніпро-1» у Туреччині завершився. Команда здобула три перемоги у 6 контрольних матчах. СК вже повернувся в Україну і гравці отримали декілька вихідних, проте у Дніпро прибули не усі футболісти.

У Придніпровську почалася підготовка до рестарту чемпіонату України. У неділю, 25 лютого, «Дніпро-1» прийматиме «Минай».

За інформацією fcdnipro.com, з командою не повернулися троє бразильців. Мова йде про Вітіньйо, Маркоса Андре та Гільєрме Варжао. Усі вони відмовилися залишатися у СК через нещодавні «прильоти» у Дніпрі. Зокрема, у ТЕС у Придніпровську.

Комерційний директор СК В’ячеслав Фрідман розповів, що цих гравців не намагалися втримати.

«На це рішення хлопців вплинули події, що відбулися в ніч на 13 лютого. Є відео, як увесь молодіжний склад команди, який живе на базі у Придніпровську знаходився всю ніч у підвалі. Треба розуміти, що там не дуже безпечний район, далеко від центру, поряд знаходиться об’єкт критичної енергетичної інфраструктури. Усі футболісти пережили великий стрес, і якщо наші місцеві хлопці може й звикли, то бразильці були дуже налякані. Вони спілкуються один з одними, тому ця інформація дійшла і до бразильців, які поїхали на збори. Нещодавні обстріли тільки зміцнили їх рішення про відхід. Як їх можна втримати? Вони орендні гравці, знущатися з людей ми не будемо, тому купляємо їм квитки й вони їдуть додому. Вони не будуть віддаватися на повну футболу, будуть боятися, не має сенсу їх утримувати.

Це рішення остаточне, вже нічого не можна зробити. Гравці не пов’язані довгостроковим контрактом, їх ніяк тут не втримати. Молоді гравці, будуть грати без мотивації та незадоволені, який сенс їм тут залишатися? Молоді хлопці, що приїхали до чужої країни, яка у стані війни та пережили стрес – їх тримати ніхто не буде», — розповів Фрідман.

  • 19-річний Вітіньйо виступав за СК на правах оренди з «Атлетіку Мінейру». Він зіграв 8 матчів за команду.
  • 20-річний Маркос Андре орендований у «Ретро», він зіграв 25 хвилин у двох матчах за СК. Результативними діями теж не відзначився.
  • 20-річний Гільєрме Варжао — повноцінний гравець «Дніпра-1» U-19. Провів за молодіжну команду 29 ігор.