Зіркова біатлоністка збірної Італії Ліза Вітоцці поділилася планами на найближче майбутнє.

— Я вже думаю про Кубок світу. Мені влаштували невелике святкування в Саппаді, але я пішла додому рано. Мені потрібно було відволіктися від двох напружених і важких тижнів.

Я завжди почуваюся добре в березні. Це питання підготовки. Сподіваюся, що цього року знову буду у формі, тому що вона мені знадобиться.

— Ліза Віттоцці сьогодні і та, яка виграла спринт і гонку переслідування в Оберхофі в 2019 році, така ж спортсменка з точки зору темпу на лижах?

— Відчуваю себе краще, як на лижах, так і в стрільбі. Загалом я відчуваю, що виросла порівняно з тим, що було 5 років тому.

— На Олімпіаді Мілан-Кортіна-2026 вам буде 31 рік. У нинішньому спорті це небагато, але це також ідеальний вік, щоб будувати сімейні плани. Ви вже думаєте про це?

— Якби я досяла своєї мети, думаю, я б пішла на вершині. Я вважаю, що краще піти переможницею, ніж тягнути і, можливо, стати однією із багатьох, — зазначила спортсменка.

Нагадаємо, що змагання в рамках Кубка світу з біатлону сезону-2023/24 поновляться 29 лютого, коли у норвезькому Осло індивідуальною гонкою серед жінок стартує сьомий етап КС.