Збірна Норвегії з біатлону визначилась зі складом на два заключні етапи Кубка світу з біатлону-2023/24 в США і Канаді. Заявку команди опублікувала Норвезька асоціація біатлону.

Перед фінальним відрізком Кубка світу Норвегія лідирує в Кубку націй серед чоловіків та йде другою серед жінок. Особистий чоловічий залік очолює чинний володар Великого кришталевого глобуса Йоханнес Бьо, жіночий — Інгрід Тандреволл.

До складу Норвегії на два останні етапи потрапили 15 спортсменів: сім жінок та вісім чоловіків. Норвежці мають додаткові квоти завдяки успішним виступам на Кубку IBU.

Склад збірної Норвегії на заключні етапи Кубка світу

Жінки: Юні Арнеклейв, Емілі Калькенберг, Марен Кіркейде, Іда Лієн, Каролін Кноттен, Інгрід Тандреволл, Марте Кракстад Йохансен.

Чоловіки: Йоханнес Бьо, Тар’єй Бьо, Ветле Шостад Крістіансен, Йоханнес Дале, Штурла Легрейд, Ендре Стрьомсгейм, Вебйорн Соерум, Йохан-Олаф Ботн.

Що відомо про склад норвежців?

  • У порівнянні з сьомим етапом Кубка світу у норвезькому Хольменколлені, у складі Норвегії відбулась одна заміна. Замість Маріт Скоган, яка у 2024 році жодного разу не потрапила у топ-25 особистих гонок, в Північній Америці виступить Марте Кракстад Йохансен, що виграла персьют на Кубку IBU в Обертілліаху.
  • Для Йохансен це буде четвертий етап Кубка світу 2023/24. На початку сезону в Естерсунді вона встановила особистий рекорд дорослої кар’єри — сьоме місце у спринті.
  • Натомість у заявку чоловічої команди потрапили усі сім біатлоністів, що змагались в Хольменколлені. В США і Канаді до них приєднається Йохан-Олаф Ботн, що лідирує у загальному заліку Кубка IBU. У сезоні Кубка світу 2023/24 він дебютував на цьому рівні в Оберхофі, де потрапив у топ-30 спринту та персьюту.
  • Перший з двох північноамериканських етапів Кубка світу стартує у п’ятницю, 8 березня. До 17 березня біатлоністи проведуть в США і Канаді загалом 12 гонок.

Повний розклад змагань на восьмому етапі Кубка світу з біатлону-2023/24 в американському Солт-Лейк Сіті доступний за цим посиланням.