Збірна Франції з біатлону виступить на етапі Кубка світу з біатлону без чинної чемпіонки світу Софі Шово. Про це оголосила національна федерація лижного спорту.

24-річна Шово пройшла до складу жіночої збірної Франції з шести біатлоністок. До змагань вона підходила 17-ю в загальному заліку Кубка світу.

В Instagram біатлоністка пояснила, що їй відмовили у в’їзді до США. У федерації пояснили заборону для Шово «адміністративними формальностями» з перевіркою в місцевій системі ESTA.

Біатлоністка має взяти участь у дев’ятому етапі в Кенморі. Сезон завершиться в Канаді шістьма гонками 14-17 березня.

Без Шово жіноча команда Франції має п’ять біатлоністок на етап в американському Солт-Лейк Сіті (Солдьєр-Холлоу). На змагання заявлені три спортсменки з топ-6 загального заліку — Жюлія Сімон, Жюстін Бреза-Буше і Лу Жанмонно, а також Жилонн Гігонна та Жанні Рішар.

Сові Шово в сезоні-2023/24: результати француженки

  • На ЧС-2024 Шово вперше в кар’єрі стала чемпіонкою світу — виграла «золото» жіночої естафети в четвірці з Жанмонно, Сімон та Бреза-Буше.
  • У сезоні 2023/24 Софі здобула свою дебютну особисту нагороду Кубка світу — «бронзу» в спринті німецького Обергофа.
  • Ще два «золота» Шово виграла в жіночих естафетах Кубка світу 2023/24. А на попередньому етапі в Голменколлені тріумфувала в змішаній естафеті із Сімон, Фаб’єном Клодом і Кантеном Фійоном-Майє.
  • На ЧС-2024 була близькою до двох особистих нагород: посідала четверті місця в спринті та гонці переслідування. Була 18-ю в масстарті.
  • Шово посідає 17-те місце загального заліку Кубка світу та претендує на особистий рекорд. Свій дебютний сезон 2022/23 на цьому рівні француженка завершила на 21-й позиції.