Французька біатлоністка Осеан Мішлон, яка здобула Великий кришталевий глобус у сезоні Кубка IBU, не буде заявлена на останній етап Кубка світу, що відбудеться у Кенморі. Про це повідомив директор французьких біатлонних команд Стефан Бутьо журналу Nordic Magazine.

22-річна біатлоністка стала переможницею загального заліку Кубка IBU за підсумками сезону 2023/24. Найближчу переслідувачку, Дженні Енодд з Норвегії, вона випередила на 100 очок.

Перемога Мішлон у заліку Кубка IBU дає Франції додаткову квоту на перші два етапи Кубка світу наступного сезону. Сама ж Мішлон за це отримала право виступити на останньому етапі Кубка світу в Кенморі. Однак директор збірної Франції з біатлону Стефан Бутьо наголосив, що сезон для Мішлон вже завершився. Він зазначив, що спортсменка планово пропустить останній етап сезону.

«Вона не поїде [на етап у Кенмор]. Її метою було виграти цей Великий кришталевий глобус на Кубку IBU, і вона досягла цієї мети. Було б безглуздо додати їй ще одні змагання», — сказав Бутьо у коментарі Nordic Magazine.

Функціонер також зазначив, що у Франції немає планів за будь-яку ціну виграти Кубок світу.

«У нас немає стратегії виграти [Кубок націй] на Кубку світу за будь-яку ціну. За цією логікою вирішили не брати у заявку більш ніж шість біатлоністок на останні етапи Кубка світу. Немає потреби поспішати й ганятися за всім одночасно. Як ми бачимо, це було б величезною помилкою», — підкреслив Бутьо.

Етап Кубка світу у Кенморі відбудеться 14-17 березня. Франція до нього підходить у статусі лідерки заліку Кубка націй (з 8288 очками випереджає Норвегію, що йде другою).

Осеан Мішлон: головні досягнення

  • Вперше у кар’єрі виграла Великий кришталевий глобус Кубка IBU. Також закінчила сезон з двома Малими кришталевими глобусами — у спринтах та гонках переслідування.
  • Мішлон стала другою француженкою, яка здобула перемогу у загальному заліку Кубка IBU. Першою стала Лу Жанмонно у 2022 році.
  • Дебютувала на рівні Кубка світу у сезоні 2023/24 — на етапі в Оберхофі. Її найкращий результат — 28-ме місце у спринті.
  • Мішлон є дворазовою чемпіонкою Європи: здобула «срібло» в змішаній естафеті та «бронзу» в гонці переслідування.