Україна, скоріше за все, буде представлена лише однією біатлоністкою у заключних гонках Кубка світу сезону-2023/24 — мас-стартах на етапі у канадському Кенморі. Туди кваліфікувалася тільки лідерка жіночої команди Юлія Джима.

Принцип відбору у мас-старти на етапі в Кенморі визначався за двома критеріями: ТОП-25 загального заліку Кубка світу, до яких мали приєднатися п’ять найкращих біатлоністів на етапі. Цей список визначався за результатами спринтів та гонок переслідування.

Перед персьютами Україна претендувала на те, щоб мати представництво як у жіночому, так і чоловічому масстарті. Юлія Джима входила до ТОП-25 заліку Кубка світу, тоді як Дмитро Підручний у спринті в Кенморі показав другий найкращий результат України у чоловічих гонках у сезоні-2023/24 — десяте місце.

Втім, за підсумками персьютів, місце у мас-старті здобула лише Джима. Підручний знявся з гонки переслідування після двох вогневих рубежів, на яких заробив чотири кола штрафу. І, як наслідок, не здобув залікових очок: для кваліфікації у мас-старт йому не вистачило чотирьох балів.

Підручний ще зберігає теоретичні шанси виступити у гонці з масовим стартом: він є п’ятим запасним. Для того, щоб пробігти мас-старт, українцеві потрібно, щоб одразу п’ять біатлоністів, які перебувають попереду нього, знялися з гонки.

Жіночий мас-старт розпочнеться сьогодні о 19:20 за київським часом, а чоловіки вийдуть на трасу о 23:20.