Перший змагальний день чемпіонату України з біатлону завершився жіночою спринтерською гонкою. На старт вийшли 39 біатлоністок, зокрема й представниці основи національної команди, що бігли заключні етапи Кубка світу (пропускали спринт лише Юлія Джима та Анна Кривонос).

За підсумками чоловічого спринту перемогу у гонці здобув Дмитро Підручний. Попри коло штрафу, лідер збірної України з біатлону випередив Артема Тищенка з перевагою у майже пів хвилини.

Як минув жіночий спринт на чемпіонаті України з біатлону?

  • Жодній з біатлоністок не вдалося показати чисту роботу на вогневому рубежі. По одному промаху допустили Анастасія Меркушина та Юлія Городна.
  • Саме між цими біатлоністками й розгорнулася боротьба за перемогу у спринтерській гонці. Попри рівність кіл штрафу, перемогу здобула Анастасія Меркушина: випередила Юлію Городну з перевагою у 29.5 секунд.
  • Топ-3 жіночого спринту замкнула Ірина Петренко. Попри три кола штрафу вона випередила Олену Городну, що фінішувала четвертою з двома промахами на 15 секунд. Натомість від перемоги у гонці Петренко відділили майже 42 секунди.
  • Щодо решти представниць збірної України, що бігли гонки Кубка світу у сезоні 2023/24, Христина Дмитренко посіла п’яте місце з двома колами штрафу, Надія Бєлкіна слідом за нею стала шостою. Восьмою у фінішному протоколі стала Любов Кип’яченкова.
  • Участь у жіночому спринті взяла також Валентина Семеренко. 38-річна біатлоністка фінішувала 16-ю, припустившись трьох хиб на вогневому рубежі.

Чемпіонат України з біатлону

Спринтерська гонка серед жінок

  1. Анастасія Меркушина (Закарпатська область, 1+0) 25:51.2
  2. Юлія Городна (Львівська область, 0+1) +29.5
  3. Ірина Петренко (Чернігівська область, 1+2) +41.8
  4. Олена Городна (Львівська область, 1+1) +57.4
  5. Христина Дмитренко (Чернігівська область, 2+0) +1.11.9
  6. Надія Бєлкіна (Київська область, 2+2) +1.13.8.

Чемпіонат України з біатлону продовжиться завтра, 24 березня, гонками переслідування. Повний розклад змагань дивіться за посиланням.