Програма чемпіонату України-2024 з біатлону продовжилася гонкою переслідування серед чоловіків. Перше місце у старті посів Дмитро Підручний.

Напередодні Підручний став переможцем спринту. На фініші він здобув перевагу в 29.9 секунди від найближчого переслідувача Артема Тищенка.

Участь у персьюті взяли 23 біатлоністи, зокрема звання чинного чемпіона України відстоював Руслан Ткаленко. Серед учасників минулого сезону Кубка світу на дистанцію вибігали Антон Дудченко, Артем Тищенко, Денис Насико та Богдан Цимбал.

Як пройшла гонка

  • Підручний не закрив дві мішені на двох заключних вогневих рубежах. Попри промахи, капітан збірної на фініші зберіг перевагу в 15.7 секунди над срібним призером Тищенком.
  • Тищенко став єдиним учасником персьюту, який чисто відпрацював на всіх чотирьох рубежах, зберігши друге місце від спринтерських перегонів.
  • Трійку призерів на шляху до другої «бронзи» поспіль замкнув Антон Дудченко, що мав одну хибу.
  • Серед учасників Кубка світу дві позиції відіграв Денис Насико, що програв трійці призерів майже дві хвилини. З чотирма промахами чинний чемпіон Ткаленко став п’ятим, Богдан Цимбал — шостим.

Чемпіонат України з біатлону

Гонка переслідування серед чоловіків

  1. Дмитро Підручний (Тернопільська область, 0+0+1+1) 31:19.0
  2. Артем Тищенко (Чернігівська, 0+0+0+0) +15.7
  3. Антон Дудченко (Тернопільська, 0+0+1+0) +43.2
  4. Денис Насико (Сумська, 1+0+1+0) +2:42.9
  5. Руслан Ткаленко (Чернігівська, 0+1+1+2) +4:08.7
  6. Богдан Цимбал (Сумська, 0+0+3+1) +4:29.9.

Національна першість з біатлону сьогодні продовжиться жіночим персьютом. Повний розклад змагань дивіться за посиланням.