Сьогодні на чемпіонаті України в Украина Буковелі день естафет. Обидві гонки стартували одночасно. І у чоловіків, і у жінок вирізнялись команди-фаворити, які й виграли золоті медалі.

В чоловічій гонці дуже потужно виглядав склад збірної Тернопільської області: усі чотири учасники – представники основи збірної України! Хоча на першому етапі гідну конкуренцію складали спортсмени Сумської області, а Богдан Цимбал на фініші навіть на три секунди обйшов Віталія Мандзина.

Але надалі спочатку Антон Дудченко, а потім Тарас Лесюк довели перевагу своєї команди до хвилини, і Дмитру Підручному, який цього разу виступив в ролі фінішера, залишалось тільки спокійно довести до перемоги зусилля партнерів. Однак сумчани виступили дуже непогано, відставши на фініші лише на 49 секунд.

За третє місце боротьби не було: збірна Чернігівської області не змогла скласти конкуренції лідерам, але й набагато випередила конкурентів у боротьбі за бронзу.

Чемпіонат України з біатлону

Естафетна гонка серед чоловіків

1. Тернопільська обл. (Віталій Мандзин, Антон Дудченко, Тарас Лесюк, Дмитро Підручний, 0) 1:12:31,4
2. Сумська обл. (Богдан Цимбал, Роман Боровик, Богдан Борковський, Денис Насико, 0) +49,4
3. Чернігівська обл. (Єгор Макаренко, Руслан Ткаленко, Олег Лисенко, Володимир Аксюта, 2) +7:54,7.

А ось у жінок, навпаки, не вийшло боротьби за золото, адже чернігівські спортсменки захопили лідерство з першого ж етапу Валерії Дмитренко, а потім зусиллями Ірини Петренко, Дарини Чалик та Христини Дмитренко фінішували першими з чотирихвилинною перевагою над суперницями!

Зате доля срібла та бронзи вирішувалась на останньому етапі, який команда Києва розпочала лише на 24 секунди раніше за збірну Сумської області. Однак фінішери цих двох четвірок виявились досить рівними, і Лілія Стеблина навіть з колом штрафу програла на своєму етапі лише пару секунд Ксенії Приходько, й забезпечила киянкам срібло.

Більше того, після двох етапів на другій позиції йшла збірна Львівської області, за яку гонку розпочинали Вікторія Ясенич та Олена Городна. Але наразі у львів’янок немає повноцінного складу для боротьби за медалі, і вони фінішували четвертими у півтора хвилинах від подіуму.

Чемпіонат України з біатлону

Естафетна гонка серед чоловіків

1. Чернігівська обл. (Валерія Дмитренко, Ірина Петренко, Дарина Чалик, Христина Дмитренко, 0) 1:03:37,1
2. м. Київ (Ірина Шевченко, Вікторія Хвостенко, Валерія Шейгас, Лілія Стеблина, 2) +4:12,3
3. Сумська обл. (Валерія Мартиненко, Валентина Семеренко, Поліна Пуцко, Ксенія Приходько, 1) +4:34,2.

Середа, 27 березня, стане останнім біатлонним днем сезону — чемпіонат України завершать мас-старти.