Чемпіонат України з біатлону завершив чоловічий мас-старт. У гонці не брав участі жоден із представників основи, зате конкуренція серед спортсменів команди Б була дуже гострою. У підсумку найкраще себе проявили біатлоністи Харківської області: Степан Кінаш святкував перемогу, а Олександр Пономаренко став бронзовим призером.

Однак ці медалі дістались дуже не просто: ще на середині дистанції лідером гонки був Сергій Телень, але після того, як він на кожній зі стійок пішов на два кола штрафу, про перемогу чи навіть медаль вже мова не йшла – Сергій фінішував п’ятим.

Натомість ініціативу перехопили Кінаш та Пономаренко, які на завершальну стрільбу прийшли майже одночасно! Степан схибив одного разу, а Олександр відповів двома колами штрафу. І якщо Кінаш зміг зберегти першу позицію, втримавши її до фінішу, то Пономаренко програв срібло, пропустивши вперед Романа Боровика, який у вирішальний момент закрив усі мішені і не просто втримав другу позицію, а навіть ледь не наздогнав Кінаша, програвши на фініші переможцю менше семи секунд.

Чемпіонат України з біатлону

Гонка з масовим стартом серед чоловіків

1. Степан Кінаш (2+1+0+1) 33:30,8
2. Роман Боровик (1+0+1+0) +6,7
3. Олександр Пономаренко (1+0+2+2) +14,1
4. Сергій Супрун (3+1+1+2) +35,1
5. Сергій Телень (0+0+2+2) +1:14,7
6. Євген Івченко (1+3+0+0) +2:20,1.