ЗМІ на початку цього року сповістили про відхід із життя українського футболіста Богдана Шершуна, ексгравця збірної України. Він раптово помер у віці всього 42 років, і певний час не було точно відомо, чому так сталося.

Виявилося, що Богдан Шершун був хворий на рак — у нього виявили пухлину в мозку. Але пішов із життя він не через онкозахворювання, а від укусу кліща. Він спровокував ще більший набряк мозку, і лікарі вже не змогли допомогти екс-футболісту, настільки серйозними виявилися наслідки укусу кліща. Останні дні свого життя Шершун провів не в Україні, а в Бельгії, де весь цей час проходив інтенсивне лікування від раку. Про його смерть стало відомо 7 січня цього року.

За свою кар’єру Богдан Шершун грав у клубах України та Росії. Його професійна кар’єра у футболі стартувала в хмельницькому «Поділлі», потім Шершун грав у «Дніпрі», московському «ЦСКА», київському «Арсеналі», «Кривбасі» та «Волині».

За національну збірну України футболіст відіграв лише 4 матчі, а свою кар’єру в спорті Богдан Шершун офіційно завершив 2014 року. Після цього він працював футбольним експертом на різних українських телеканалах.