Французький біатлоніст Кантен Фійон-Майє поділився емоціями від сезону-2023/2024, що завершився. У ньому спортсмен жодного разу не був на подіумі на Кубку світу і виграв тільки одну особисту медаль — бронзу в мас-старті на чемпіонаті світу.

«Я розриваюся між кількома емоціями. Були дуже хороші події, наприклад, другий тиждень чемпіонату світу, були хороші гонки, хороша швидкість, хороший підйом у протоколі. Але цей сезон був складним. Я розчарований, не хочу ще раз пережити сезон, схожий на попередні два.

Важко було змиритися з неможливістю досягнення своїх цілей. Збірна перебуває в перехідному періоді. Мені потрібно зробити перерву від біатлону, щоб увірватися в тренування потім і мати шанси повернутися на високий рівень.

Коли я борюся за 30-те місце, у мене не та мотивація, як тоді, коли я лідирую. Не хочу знову проходити через це. Було здорово, тому що я люблю те, що роблю, мені подобається бігти на лижах, можу подорожувати, тому я не збираюся скаржитися. Але я прагну до кращого», — цитує спортсмена Eurosport.