Нападник збірної України Артем Довбик став першим за останні 18 років нашим співвітчизникам, якому вдалося забити понад 15 м’ячів в одному із п’яти топових чемпіонатів (Англія, Німеччина, Італія, Іспанія, Франція). Це сталося завдяки дублю футболіста у ворота «Бетіса».

Такі дані наводять аналітики Opta. Вони підрахували, що востаннє українці феєрили в Європі у сезоні 2005/06. Тоді легендарний Андрій Шевченко проводив останній перед переходом до лондонського «Челсі» сезон у складі «Мілана». В італійській Серії А форвард провів 19 голів і став четвертим найкращим бомбардиром того розіграшу чемпіонату.

Довбик має всі шанси перевершити досягнення легендарного нападника київського «Динамо» та збірної України. Гравець «Жирони» після 30 турів очолює список найкращих бомбардирів іспанської першості з активом у 16 забитих м’ячів. Попереду Артем має вісім матчів, щоб поліпшити свої показники в дебютному для себе сезоні на Піренеях.

Також зазначимо, що Шевченко у своєму першому сезоні забив за «Мілан» 24 м’ячі у чемпіонаті Італії. Цей показник потім він повторив ще двічі.