Головний тренер «Жирони» Мічел Санчес розповів про роль Артема Довбика у каталонській команді. Наставник пояснив, чому український форвард декілька матчів не забивав.

Довбик може стати найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії цього сезону, повідомляє офіційний сайт «Жирони».

У 30-му турі чемпіонату Іспанії з футболу «Жирона» обіграла «Бетіс» з рахунком 3:2. Артем Довбик зробив у цьому матчі дубль. Українець став другим футболістом в історії каталонської команди, якому вдалося забити понад п’ятнадцять голів у Ла-Лізі.

Довбик встановив цей рекорд у своєму дебютному сезоні в Іспанії. Він не лише зрівнявся з результатом Крістіана Стуані, а й має всі шанси покращити досягнення досвідченого футболіста. Важливо відзначити й те, що Довбик претендує на звання найкращого бомбардира Ла-Ліги за підсумками сезону. І це при тому, що до гри з «Бетісом» Артем не забивав в Іспанії два місяці.

Мічел похвалив Довбика

Головний тренер «Жирони» зазначив, що для українського форварда дуже важливою є підтримка. Навіть якщо в Артема не все виходить, команда продовжує переконувати його в тому, що невдача це лише питання часу.

«Довбику важко тому, що до нього прикута увага мільйонів уболівальників. І ми повинні захистити його від цієї суєти. Як тільки Артем перестає відчувати тиск, він одразу відповідає голами на полі», — розповів Мічел.