Футболіста Жерара Піке підозрюють у корупції та участі у відмиванні грошей. Іспанські слідчі перевірять банківські рахунки захисника.

20 березня в офісах Іспанської футбольної асоціації відбулися поліцейські рейди. Візит поліцейських був пов’язаний із гучним розслідуванням.

Розслідування пов’язане зі звинуваченнями в корупції та відмиванні грошей. Одним із затриманих після скандалу був Луїс Рубіалес.

Як з’ясувала іспанська газета La Vanguardia, у цій справі може бути причетний і Жерар Піке. Слідчі мають намір проаналізувати операції за рахунками 37-річного футболіста.

Поліцейські запросили інформацію з 89 банківських рахунків, які пов’язані з футболістом. Крім того, детективи перевірять 27 компаній, що належать захиснику.

Варто зазначити, що Піке володіє компанією Kosmos. Ця компанія була залучена в угоду з проведення Суперкубка Іспанії в Саудівській Аравії.

«Це один із найбільш спірних контрактів, на яких зосереджена увага слідства. Суддя хоче знати всі банківські рухи за рахунками Піке через підозри, що Луїс Рубіалес вів нечесний бізнес», — повідомляє La Vanguardia.

За проведення Суперкубка Kosmos отримував чотири мільйони на рік від саудівської спортивної компанії Sela. Як повідомляє La Vanguardia, слідчі з’ясовуватимуть, на що було витрачено зазначені кошти.