Біатлоністка збірної України Христина Дмитренко пригадала свій виступ в естафетній гонці на п’ятому етапі Кубка світу-2023/24 у німецькому Рупольдингу. У цій командній дисципліні українки посіли п’яте місце, продемонструвавши найкращий результат в естафеті з 2021 року.

– Ми не очікували, що в Рупольдингу буде такий результат, тому що ми хотіли – так і було – відбігти одну естафету і потім уже поїхати в Антхольц на висоту, щоб там готуватися до етапу.

І коли виходили на цю естафету, всі такі були розслаблені, з гарними емоціями. Побігла перша Петренко – бац, вона передає естафету в трійці. Потім біжить Юлія Джима – вона теж тримає цю позицію в трійці.

Я пам’ятаю, як ми з Меркушиною просто сидимо, ми не очікували такого результату просто. Ми сидимо, очі по 5 копійок, і думаємо: «Блін, що робити, що робити?».

Настю трошки так мандражило, мене теж мандражило. Ці емоції комусь дають плюси в результат, комусь мінуси. Хтось справляється з емоціями, хтось ні.

І все рівно я вважаю, що 5-те місце – це дуже добрий результат для нас, і ми були дуже вражені, щасливі. Тренери нас хвалили, вболівальники теж раділи цьому результату.

– Ви кажете, тоді був мандраж, ви хвилювалися. Вам тоді ці емоції далися взнаки чи все ж таки сприяли фінішувати на 5-му місці командою?

– Саме я добре відпрацювала свій етап і по стрільбі, і по ходу. Мені дуже сподобалася ця гонка, я реально кайфувала від неї, – розповіла Дмитренко.