У турецькому футболі розпалюється гучний скандал. Один із грандів Фенербахче погрожує виходом із місцевої Суперліги. Стамбульська команда вже почала бойкотувати місцеві матчі.

Саботаж Суперкубка

«Канарки» мали зіграти матч проти свого головного принципового суперника Галатасарая в Суперкубку Туреччини. Втім керівництво клубу, по суті, відмовилось від можливості поборотися за трофей.

Фенербахче виставив на матч юнацький склад вікової категорії U-19. Ба більше, сама гра протривала всього одну хвилину. Вже на 50-й секунді форвард Мауро Ікарді відзначився голом за Галатасарай.

Одразу після цього футболісти Фенербахче самовільно залишили поле. Суддям залишалось лише завершити гру та присудити Галатасараю технічну поразку.

Фенербахче зніметься з чемпіонату?

Причина такої позиції Фенербахче виникла в середині березня після гри проти Трабзонспора в чемпіонаті. «Канарки» виграли 3:2, але фанати господарів вибігли на поле та застосували фізичну силу до гравців гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ У стилі пляжного футболу: алжирський футболіст забив гол ефектним ударом через себе – відео

Втім місцева федерація не застосувала жодних санкцій до Трабзонспора. Крім того, Фенербахче звинувачує і суддівський корпус у заангажованості та помилках на користь Галатасарая. Через це «канарки» готові почати процедуру зняття з чемпіонату.

Саме ці дві стамбульські команди ведуть боротьбу за чемпіонство. За сім турів до фінішу сезону Галатасарай випереджає Фенербахче на два очки. Претенденти на золото Суперліги зустрінуться в очній битві у передостанньому турі.