Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич побоюється, що Олімпійська збірна України вирушить на Ігри до Парижа в ослабленому складі. Наставник закликав Українську Асоціацію футболу розв’язувати цю проблему.

Маркевич упевнений, що Україну на Олімпіаді-2024 мають представляти найсильніші футболісти, повідомляє «Взбірна».

Футбольний турнір на Олімпійських Іграх у Парижі відбудуться з 24 липня по 10 серпня 2024 року. Збірна України вперше виступить на цьому турнірі. Суперниками команди Руслана Ротаня стануть збірні Марокко, Аргентини та команда з Азії, яка стане відома пізніше.

Що Маркевич сказав про Олімпійську збірну

Тренер «Карпат» вважає, що Руслану Ротаню необхідно взяти на Олімпіаду до Парижа найсильніших футболістів, що народилися після 1 січня 2001 року. Деякі з цих гравців виступають у молодіжній та основній збірних, що створює проблеми олімпійській команді.

«Цю проблему має вирішити керівництво УАФ. І самі футболісти, які хочуть зіграти на Олімпіаді, зобов’язані виявляти ініціативу. Такий шанс випадає раз у житті, для України це історична подія», — заявив Маркевич.

Тренер «Карпат» вважає, що клуби мають піти назустріч олімпійській команді та відпустити на Ігри-2024 футболістів, які необхідні Руслану Ротаню.