Жахливі новини про смерть Маттіа Джані. Є багато ознак того, що життя італійського футболіста могло бути врятоване.

Трагедія сталася під час недільного матчу п’ятого туру чемпіонату Італії між командами Кастельфіорентино Юнайтед і Ланчіотто Кампі. Гравець господарів Маттіа Джані впав на поле.

26-річний футболіст знепритомнів і не прийшов до тями, незважаючи на вжиті рятувальні заходи. У підсумку Маттіа Джані був доставлений до місцевої лікарні. Однак у понеділок стало відомо, що він помер.

Незабаром після трагедії члени сім’ї футболіста висловили свою думку. Батьки та партнер гравця були присутні на стадіоні та спостерігали за рятувальною операцією. З їхньої розповіді випливає, що мала місце недбалість. На місці події не вистачало медичних послуг.

«Перша машина швидкої допомоги, в якій не було лікаря, приїхала через 15 хвилин. До цього масажист клубу намагався реанімувати мого сина. Пізніше вболівальник, який працює медбратом, спустився з трибун, щоб допомогти.Лише пізніше прибула друга машина швидкої допомоги з лікарем на борту. Був використаний дефібрилятор, але на той час могло бути вже надто пізно», – з гіркотою розповів чоловік в інтерв’ю La Gazzetta dello Sport.

Італійська федерація не залишилася байдужою до драматичного інциденту на нижчому рівні. Кожен матч, що проводиться на Апеннінському півострові цього тижня, передує хвилина мовчання в пам’ять про Джані.