Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний розповів про перебування у Нацгвардії на початку повномасштабного вторгнення російських військ.

— З початку повномасштабного вторгнення Ви були у лавах Національної гвардії України. Що вплинуло на це рішення?

— За спортивний клуб гвардії я виступаю з 2014 року, тому не було жодних думок вступати кудись чи ні, я просто чекав наказу від керівництва. Відправивши сім’ю у Словаччину до тренера, щоб мені було спокійніше, я мав їхати у клуб, що знаходиться у Києві, але прийшов наказ прибути в найближчу частину, яка була у Тернополі.

Думаю, більшість українців розуміли в ті дні, що якщо не всі разом – нас не буде. Три місяці служив у частині, охороняв, патрулював, вчився, робив фортифікаційні споруди тощо.

— Зараз ви активно продовжуєте підтримувати армію. Ваш збір «на закриті мішені» підтримала велика кількість людей. Як прийшла ідея розігрувати біб за донат?

Хотів зробити це минуло сезону, але не вийшло через операцію на коліні. Думав про цей сезон, але знову травма і я не розпочав його з командою. В цей момент зі мною зв’язались представники фонду «Повернись живим» і повідомили про збір для снайперів. Біби – мотивація для вболівальників донатити. В основному віддаю свої, хоча були моменти, що не вистачало, тому просив у хлопців. Наприкінці збору почав діставати біби попередніх років, які були особливими для мене, — зазначив Підручний.