Донецький «Шахтар» і лондонський «Челсі» оголосили про перехід 22-річного вінгера Михайла Мудрика. Гранд АПЛ, який шість разів вигравав золото чемпіонату Англії та двічі брав Кубок чемпіонів, погодився заплатити за Мудрика 100 млн євро – 70 млн євро у вигляді фіксованої суми і 30 млн євро бонусів. Про це повідомляє UA-Футбол.

Тривалий час вважалося, що Мудрик перейде в лондонський «Арсенал» і сам футболіст неодноразово у своїх соціальних мережах натякав на своє бажання стати «каноніром», але «Челсі» в підсумку вдалося перебити пропозицію лідера Прем’єр-ліги. Мудрик підписав контракт із «синіми» на вісім з половиною років.

У «Челсі» Михайло Мудрик отримуватиме понад 100 000 фунтів на тиждень, пише The Independent. Пропозиція «Арсеналу» була 50 тисяч.

Михайло Мудрик, який народився в Краснограді Харківської області, в дитинстві займався в академіях «Металіста» та «Дніпра», в 2016-му перейшов до «Шахтаря». В 2018-му дебютував в першій команді гірників, після чого, щоправда, виступав на правах оренди в київському «Арсеналі» та чернігівській «Десні».

Прорив стався в 2021-му, коли Михайло став все частіше залучатись до основного складу італійським наставником Роберто Де Дзербі. В першій половині сезону 2022/23 Мудрик став лідером «Шахтаря», на його рахунку 10 голів та 8 результативних передач у 18 зіграних матчах. Зокрема, він проявив себе у матчах Ліги Чемпіонів проти «Лейпцига», «Селтіка» та «Реалу» (3+2 за системою гол+пас).

Михайло Мудрик виступав за усі юніорські збірні, в 2022-му дебютував в національній команді України. Сайт Transfermarkt оцінює Мудрика у 40 млн євро.