Колишній чемпіон світу у важкій вазі Тоні Белью обурився позбавленням Олександра Усика (22-0, 14 КО) пояса Міжнародної федерації боксу (IBF) після перемоги над Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО). Британець назвав цю подію, яка відбудеться найближчими двома тижнями, ганебною.

Про це Белью написано на своїй сторінці в соціальній мережі Х, раніше відомої як Twitter. Колишній суперник українського боксера звинуватив IBF у несправедливому ставленні до нового абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі та закликав організацію не припускатися помилок.

«Ось чому мій великий вид спорту стріляє собі в ногу! Навіщо Усик має звільняти пояс? Він – найкращий супертяж планети, і він щойно це показав. Нехай він проведе реванш із Ф’юрі або поб’ється з іншим претендентом на пояс. Все дуже просто! Обурює політика цього спорту», – наголосив Белью.

Позбавлення Усика звання абсолютного чемпіона світу розлютило Белью

Усик здобув перемогу над Ф’юрі роздільним рішенням суддів – 115:112, 113:114, 114:113. Після поєдинку британець назвав війну в Україні однією із причин своєї поразки. Тайсон також висловив бажання відвідати Україну.