Поєдинок Олександра Усика з Тайсоном Ф’юрі викликав гігантський інтерес. Згідно з аналізом, опублікованим Daily Mail, понад 20 мільйонів людей дивилися бій нелегально.

Права на показ поєдинку між Усиком і Ф’юрі були у Sky Sports, DAZN і TNT Sports. У Великій Британії за перегляд шоу потрібно було заплатити 25 фунтів стерлінгів. Багато хто не хотів платити цю суму.

Таким чином, кількість глядачів нелегальних трансляцій зросла до більш ніж 20 мільйонів. Аналіз, проведений Daily Mail, показав, що в мережі було понад 2 000 потоків. Близько 18 % усіх глядачів таких трансляцій були з Великої Британії.

Вважається, що в результаті телевізійні гіганти втратили близько 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Це один із найбільших ударів, завданих нелегальними трансляціями. Немає сумнівів, що невелика їхня кількість протягом усієї історії могла б похвалитися більшою аудиторією.

«Піратство — це крадіжка. DAZN вкладає значні кошти в боротьбу з ним, використовуючи технології для моніторингу активності користувачів і просвіщаючи фанатів про небезпеки. Наша порада: не наражайте на небезпеку спорт, який ви дивитеся, або свої дані, використовуючи нелегальні джерела», — заявив представник DAZN виданню Daily Mail.

Бій із нелегального джерела користувався гігантською популярністю в Європі. 45 % із 20 мільйонів було отримано на Старому континенті, 25 % — у Північній Америці та 16 % — в Азії. Решту 14 % було розподілено по інших континентах.

Нагадаємо, що в підсумку перемогу в головному поєдинку здобув Усик. Таким чином, українець завоював титул безперечного чемпіона світу у важкій вазі.