Німецький біатлоніст, чотириразовий олімпійський чемпіон Рікко Гросс розповів, що не підписував контракту з Федерацією біатлону Болгарії. Він тренуватиме групу юніорів у швейцарському Ленцерхайде.

Раніше на сайті федерації було опубліковано прес-реліз, де повідомлялося, що Гросс буде головним тренером збірної Болгарії. Зазначалося, що з ним укладено контракт до 2026 року.

«Це була фейкова новина. Я не підписував жодного контракту.

Моя мета як тренера з біатлону — вдосконалювати спортсменів, я хочу повернути талановитих спортсменів на чемпіонат світу або підготувати їх до великих юнацьких змагань, щоб вони могли повністю реалізувати свій потенціал. Наша мета полягає в тому, щоб побудувати сильний фундамент перед чемпіонатом світу 2025 року та Олімпійськими іграми 2026 року. Після багатьох років за кордоном мені не терпиться знову тренувати німецькою мовою!», — цитує Гросса Fondo Italia.

Нагадаємо, що у 2015 році році Рікко Гросс мав очолити національну команду України, однак прийняв більш привабливу з фінансової точки зору пропозицію від спілки біатлоністів росії та до 2018 року працював головним тренером російської чоловічої збірної.

Під час кар’єри спортсмена Гросс був видатним біатлоністом. Він є чотириразовим олімпійським чемпіоном та восьмиразовим чемпіоном світу з біатлону.