Тренер збірної Франції з біатлону Стефан Бутьє розповів, що результати французьких біатлоністів Антонена Гігонна і Емільєна Клода були недостатньо хороші, щоб потрапити до групи А.

«Нам здалося, що їхні результати були недостатньо хороші, щоб потрапити до групи А. Емільєну вже 25 років, і останні два роки він виступав у групі А, потім проводив майже однакові сезони з хорошим листопадом, гідним початком сезону і потім пропадав на всю зиму.

Складніше ухвалити рішення про Гігонна, тому що у нього великий досвід участі в Кубку світу і в тренувальній групі, в якій він був. Його вік зіграв велику роль в ухваленні рішення. Його результати йдуть по низхідній траєкторії. Вперше за довгий час він не поїхав на чемпіонат світу [минулої зими], а ті деякі яскраві моменти в його сезоні просто не заслуговують на відбір до групи А в його віці», — цитує Бутьє Nordic Magazine.

Цієї весни тренерський штаб французів вирішив скоротити склад групи А з семи до п’яти осіб. Штабу довелося понизити в класі двох спортсменів: Антонена Гігонна, який протягом багатьох років був членом збірної Франції, і Емільєна Клода.