Організатори першого тенісного ґрендслему сезону – Australian Open – заборонили прапори рф та білорусі на турнірі після того, як уболівальники вивісили російський прапор на корті під час матчу українки проти росіянки. Про це пише видання INFOresist із посиланням на австралійське видання The Age.

“Наша первісна політика полягала в тому, що вболівальники можуть приносити прапори з собою, але не можуть використовувати їх для створення провокацій. Учора у нас стався інцидент, коли прапор був встановлений на корті. Ми продовжуватимемо працювати з гравцями та вболівальниками, щоб забезпечити найкращі умови для насолоди тенісом”, – зазначили у Tennis Australia.

Повідомляється, що поява на корті кількох осіб у футболках із російською символікою та портретом путіна під час матчу української тенісистки Катерини Байндль проти росіянки Камілли Рахімової призвела до дипломатичного інциденту.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко зажадав від організаторів вжити заходів.

Також наголошується, що українські вболівальники під час інциденту викликали на корт охорону і поліцію, але ті нічого не зробили.

Тенісний клуб Австралії дозволив спортсменам із росії виступати як незалежним гравцям, але не представляти свою країну. Замість російського прапора поруч з іменами гравців з’являється білий або нейтральний прапор.