Американська волейболістка Яніса Джонсон померла у віці 32 років. У минулому вона грала в польській лізі. Спортсменка боролася з хворобою протягом кількох років.

Перші проблеми в Джонсон з’явилися в березні 2021 року — лікарі діагностували у ведучої рак товстої кишки.

Джонсон ухвалила рішення покинути Польщу і вирушила до Нідерландів. Колишня волейболістка Радомяк Радом потрапила під спостереження фахівців. Менш ніж через два роки вона повідомила дуже хороші новини.

Після кількох місяців лікування стало відомо, що американка перемогла рак і готова повернутися на майданчик. У серпні минулого року вона уклала контракт із CD Heidelberg Volkswagen.

На початку 2023 року проблеми зі здоров’ям відновилися. Фахівці знову діагностували в неї рак, але цього разу стан Джонсон був дійсно важким. Після кількох тижнів боротьби за життя американку врятувати не вдалося.

Яніса Джонсон була однією з найкращих волейболісток у Лізі TAURON. У сезоні-2020/21 американка набрала 372 очки, що вивело її на четверте місце в списку найрезультативніших розігрувальниць ліги. Крім того, вона цілих п’ять разів отримувала нагороду MVP матчу.