У Варшаві відбувся товариський матч між збірними Польщі й України з футболу. Попри перемогу господарів (3:1), для них цей матч мав негативні наслідки.

Одразу декілька польських гравців зазнали пошкоджень на футбольному полі «Національного стадіону». Для одного ж з них травма означатиме пропуск чемпіонату Європи, який розпочнеться вже 14 червня.

Образлива втрата для Польщі

Мова йде про форварда Ювентуса Аркадіуша Міліка. Він опустився на газон вже на початку гри після зіткнення з Русланом Маліновським і залишив поле на п’ятій хвилині зустрічі.

Після фінального свистка головний тренер збірної Польщі Міхал Пробеж прокоментував гру своєї команди й серед іншого повідомив, що справдився найгірший сценарій – зірковий нападник отримав серйозну травму коліна та не зіграє на Євро-2024.

«Сам матч розпочався для нас непогано, якщо не брати до уваги травму Міліка, через яку він, на жаль, пропустить Євро-2024», – розповів наставник Польщі.

Проте це пошкодження не вплинуло на гру команди. Вона домінувала протягом матчу й Міхал Пробеж залишився задоволений виступом Польщі:

У нас було декілька гольових моментів, ми забили три голи, але потім нам не вистачило м’яча. Українська команда нас трохи підломила, але ми добре відповіли. По перерві у нас знову були можливості забити голи, але нам це не вдалося. Ми добре реагували на випади суперника, і бачили, що потрібно покращити.

Нагадаємо, що протягом матчу через ушкодження вимушено залишили поле також Тарас Романчук і Нікола Залевський, проте їх травми не мали серйозного характеру й вони потрапили до фінальної заявки на Євро-2024.