Хто не знає Златана Ібрагімовича? Швед став автором однієї з найбагатших футбольних кар’єр. Він носив футболки Ювентуса, Мілана, Інтера, Барселони, ПСЖ і Манчестер Юнайтед.

Після закінчення сезону 2022/23 нападник вирішив повісити бутси на цвях. Однак офіційного прощання з боку шведів йому довелося чекати досить довго. Це сталося в суботу.

Шведська федерація підготувала для Ібрагімовича королівську церемонію після останнього свистка товариського матчу проти Сербії (0:3). На «Френдз Арені» у Стокгольмі майже всі місця були зайняті.

Місцева публіка аплодувала 42-річному футболістові довгі хвилини, на трибунах лунали гучні крики й оплески. Усі хотіли востаннє віддати данину поваги суперснайперу.

«Я хочу сказати молодому поколінню: не бійтеся мріяти про більше. Я живий доказ того, що немає нічого неможливого, незалежно від того, звідки ти родом», — сказав Ібра у своєму стилі.

Закриття професійного розділу не означає, що Ібрагімович залишиться поза футболом. З 2023 року Златан, який зіграв 122 матчі і забив 62 голи за збірну Швеції, є радником керівництва Мілана.