Поки російські волейбольні команди відсторонені від міжнародних змагань, гравці з рф намагаються закріпитися в чемпіонатах інших країн. У турецькому «Хекімоглу» виник скандал за участю гравця збірної України Тимофія Полуяна, повідомляє «Телеграф».

Про це повідомляє пресслужба турецького клубу в Instagram. За інформацією джерела, Федерація волейболу України (ФВУ) заборонила Полуяну виступати за «Хекімоглу» через те, що у складі команди з Басри виступає росіянин Олексій Налобін.

Турецький клуб повідомив, що 14 січня 25-річний український догравальник приєднався до команди, проте вже наступного дня залишив розташування клубу за вказівкою ФВУ. Організація нібито зажадала від Полуяна негайно покинути турецький клуб, погрожуючи йому забороною на виступ у національній команді та анулюванням ліцензії гравця.

У «Хекімоглу» зазначили, що українська сторона запропонувала варіант, за якого Тимофій повернеться до команди. Туркам запропонували позбутися росіянина, а натомість отримати ще одного українського волейболіста, на що послідувала рішуча відмова.

«Вони запропонували розірвати контракт з російським гравцем, пообіцявши надіслати замість нього ще одного українця. Ми проти всіх форм воєн і не погоджуємося з тим, щоб спортсмени були інструментами для цих брудних воєн», – йдеться у зверненні клубу.