Спортивна спільнота України понесла чергову важку втрату. Від ворожого снаряду загинув майстер спорту Максим Чумак.

Про загибель українського героя повідомив сайт Янголи спорту, пише Sport24. Під час виконання бойового завдання у авто, де перебував Максим Чумак, влучив російський снаряд. Захиснику України було лише 38 років.

Максим з раннього дитинства захоплювався спортом. На його рахунку числені перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Максим Чумак був майстром спорту України з дзюдо та самбо. Тренери пророкували йому велику спортивну кар’єру, проте він вирішив вступити до Державного податкового університету. Там він закінчив кафедру військової підготовки, отримавши звання молодшого лейтенанта запасу.

У перші дні навали російської орди 26 лютого Максим вступив до лав Національної гвардії України. Під час війни Максим Чумак отримав звання лейтенанта, а також був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Максим разом з побратимами стали Легендами фронтового лісу під Кремінною. Там вони виконували складні бойові завдання, боронячи незалежність України.

Ворожий снаряд обірвав життя українського героя 3 січня 2023 року. Посмертно Максим Чумак буде нагороджений орденом «За мужність» ІІ ступеня.