У четвер, 26 вересня, на літньому чемпіонаті України з біатлону, що проходить у Яворові Львівської області, пройшли естафетні гонки серед жінок та чоловіків.

Особисті нагороди чемпіонату від початку тижня розіграли в спринті та суперспринті. У жіночих стартах чемпіонками стали лідерка збірної України Олена Городна (спринт) та 18-річна Поліна Пуцко (суперспринт). У чоловіків «золото» вибороли Руслан Ткаленко (спринт) та чемпіон світу Дмитро Підручний (суперспринт).

Як пройшла жіноча естафета

Жіночу гонку після двох перших етапів очолювала команда Чернігівщини. Валерія Дмитренко та Марія Голоборода подолали обидва вогневі рубежі без жодної хиби. Однак на екваторі гонки вирвати лідерські позиції змогла перша команда Києва: Ірина Шевченко провела «чисті» рубежі, та змогла випередити Інну Антоненко, що заробила три штрафні кола.

На останньому вогневому рубежі киянка Вікторія Хвостенко схибила тричі. Однак попри це вона не дозволила себе обійти Варварі Калиті, яка заробила лише одне штрафне коло. У підсумку з інтервалом лише 54.6 секунд перемогу здобула команда Києва.

Жіноча естафета. Результати

  1. Київ 1 (Валерія Шейгас, Лілія Стеблина, Ірина Шевченко, Вікторії Хвостенко, 10+0) 1:15:44.1 години
  2. Чернігівська область 1 (Валерія Дмитренко, Марія Голоборода, Інна Антоненко, Варвара Калита, 4+0) + 54.6
  3. Сумська область (Валерія Мартиненко, Єва Мартиненко, Валентина Семеренко, Поліна Пуцко, 6+0) + 2:57.4

Як пройшла чоловіча естафета

В чоловічій естафеті лідерство впродовж усієї гонки утримувала четвірка Тернопільської області. На шляху до «золота» Дмитро Грущак, який стартував першим, показав найшвидший час на етапі та вирвався у беззаперечні лідери. Костянтин Марценюк, Євген Івченко, Тарас Тарасюк загалом заробили лише два штрафні кола.

Натомість активна боротьба за подіум розгорнулась між командами Сумської, Чернігівської та Харківської областей. На старті змагань харків’янин Олександр Пономаренко показав другий результат, однак під час другого етапу сумчанин Олександр Біланенко випередив Івана Загоруйко у боротьбі за друге місце.

Чернігівські біатлоністи увірвались у боротьбу за медалі під час третього етапу: Дмитро Крюков провів «чисті» вогневі рубежі та зумів піднятись з четвертого місця на друге. Натомість сумчанин Святослав Єршов заробив чотири штрафні кола і став третім.

Вирішальним виявився четвертий етап: представник Чернігівщини Єгор Макаренко припустився трьох хиб, дозволивши Владиславу Чихарю, який заробив лише одне штрафне коло, вивести команду Сумської області уперед.

Чоловіча естафета. Результати

  1. Тернопільська область (Дмитро Грущак, Костянтин Марценюк, Євген Івченко, Тарас Тарасюк, 2+0) 1:16:13.1 години
  2. Сумська область (Андрій Мороз, Олександр Біланенко, Святослав Єршов, Владислав Чихарь, 7+0) + 5:04.8
  3. Чернігівська область (Олег Лисенко, Володимир Аксюта, Дмитро Крюков, Єгор Макаренко, 7+0) + 6:47.9