Російський спортсмен Артем Сурков, який ще не потрапив під санкції України і, за заявою Міжнародного олімпійського комітету, зможе взяти участь в Олімпійських іграх під так званим «нейтральним прапором» виступив на пропагандистському уроці в російській школі. Дітям показали відео з солдатами, які беруть участь у війні проти України, військову техніку, а також вчили антиукраїнським гаслам і символіці під час масових шкільних заходів, повідомляє «Главком».

Російський борець греко-римського стилю, призер чемпіонатів росії, володар Кубка європейських націй, чемпіон Європейських ігор, дворазовий чемпіон Європи, чемпіон і призер чемпіонатів світу, майстер спорту росії міжнародного класу, учасник літніх Олімпійських ігор 2020 сам розповів про так званий «урок мужності».

«Сьогодні був присутній у 28 школі на уроці мужності, присвяченому дню героїв вітчизни. Дуже радий, що проводяться такі заходи, які прививають нашому молодому поколінню патріотичні цінності: любов до батьківщини, до батьків і вміння брати на себе відповідальність», – пише Сурков.

Під час «уроку мужності» лунала пропагандистська пісня «Встанем», яку написав та виконує на підтримку війни росії проти України співак Shaman. Крім того, школярам демонстрували мілітаристські відео, антиукраїнські гасла, а також символіку і зброю, навчаючи ненависті до України.

Зазначимо, що сам урок відбувся ще в грудні 2022 року, проте соцмережі розповсюдили відео саме зараз.

Олімпійський чемпіон 2020 року, срібний призер Ігор у 2016-му та народний депутат від партії «Слуга народу» Жан Беленюк вже звернув увагу громадськості на цей випадок.

МОК змовчить? До Олімпійських ігор готується спортсмен РФ, який вчив школярів воювати за Путіна фото 1