Війна України з рф забирає життя українських захисників, якими стали звичайні українці, зокрема спортсмени. Не стало екс-легкоатлета та футболіста Віктора Скороденка, повідомляє PrSport.

Спортсмен та педагог Віктор Скороденко зустрівся зі своєю смертю 21 січня у районі донецького Соледара, де він виконував бойове завдання.

З самого дитинства Скороденко захоплювався спортом, але вже тоді розумів, що хоче працювати з підростаючим поколінням. Після закінчення школи він вступив до Харківського державного педагогічного університету ім. Г.Сковороди, який закінчив.

Жив він у Полтавській області. За часів своєї молодості він став найкращим футболістом команди «Старт», а також був визнаний найкращим легкоатлетом району. Віктор брав участь у турнірах на рівні області та республіки за часів СРСР, а потім він вирішив піти у наставництво і не помилився. За час своєї тренерської діяльності він виховав величезну кількість майбутніх спортсменів та тренерів.

Працював він педагогом (вища категорія) у школі у Великій Багачці, що на Полтавщині. Крім цього, він був депутатом селищної ради, і він завжди був із активною позицією у суспільстві.

Військова служба, яку він проходив з 1987 по 1989 роки, не пройшла даремно. З початком повномасштабної війни в Україні він вступив до лав тероборони, після чого вирушив на фронт. Під Соледаром, де точилися кровопролитні бої, його не стало.

Удома в нього залишилися дружина, старший син та маленька дочка, яка нещодавно народилася.