Неймовірне досягнення землячки. Чемпіонат Європи від міжнародної федерації бразильського джиу-джитсу – чи не найпрестижніший турнір у цьому виді спорту. Тернопільська спортсменка Української академії єдиноборств Алла Кушнір — перша українка, яка виборола “золото” турніру серед синіх поясів, повідомляє «Ровісник».

“Суперниці були сильні, технічні. Боротись було досить цікаво, своя вагова категорія, свій рівень”, — пригадує Алла Кушнір.

Найбільше запам’ятався чемпіонці, як не дивно, не фінальний, а перший бій на турнірі. Каже, важливо психологічно налаштуватися.

Усі свої бої на турнірі Алла завершила достроково больовими прийомами. У її категорії було загалом 8 учасниць. Чемпіонат Європи з джиу-джитсу в кімоно проходив у Парижі.

“У Європі цей турнір — це найсильніший турнір в плані конкуренції, на який взагалі можна поїхати. Туди приїжджають спортсмени із Бразилії. А їх вважають найсильнішими”, — зауважує головний тренер Української академії єдиноборств Богдан Мирошниченко.

Алла Кушнір з тренером ціленаправлено готувалися саме до цих змагань. Далі буде чемпіонат світу, але оскільки його проводять у Штатах, і туди дуже важко виїхати, ці змагання учасники української академії єдиноборств пропускають.