Керівний комітет Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) провів засідання, де розглянули позицію Олімпійського руху щодо повернення спортсменів з держав-терористів до змагань. У підсумку UCI ухвалив резолюцію, яку оприлюднив на офіційному сайті, повідомляє «24 канал».

Росіянам – нейтральний статус, українцям – кредит

Міжнародний союз велосипедистів вирішив всидіти на двох стільцях. З одного боку вони підтримали заборону на використання державних символів спортсменами з росії та білорусі. А також засудили агресію російського уряду проти України. І в той же час підтримали їхній допуск до змагань, який ініціює МОК.

«Від початку конфлікту МОК і всі учасники олімпійського руху, включно з UCI, завжди вважали принцип політичного нейтралітету олімпійського руху першочерговим», – йдеться у резолюції Міжнародного союзу велосипедистів.

Також організація велосипедистів закликала уряди поважати незалежність олімпійського руху, його позиції та політичний нейтралітет, а не вирішувати, які спортсмени можуть або не можуть брати участь у міжнародних змаганнях виключно на основі їхньої національності.

Щодо українських велосипедистів, то UCI продовжить надавати технічну та матеріальну допомогу Федерації велоспорту України. Для цього було виділено кредит у розмірі 600 тисяч швейцарських франків.