Одна з найчорніших дат в історії футболу та спорту в цілому – 6 лютого 1958 року. У цей злощасний день авіалайнер, що здійснював рейс за маршрутом Белград-Мюнхен-Манчестер, розбився після третьої спроби зльоту в аеропорту Мюнхена, нагадує UA-Футбол.

На його борту перебували гравці «Манчестер Юнайтед», а також кілька тренерів, вболівальників і журналістів. Команда поверталася додому з Белграда після матчу Кубка європейських чемпіонів. Після дозаправки літака й декількох невдалих спроб злетіти, командир екіпажу відмовився залишатися в Мюнхені на ніч, вирішивши зробити третю, фатальну спробу.

«Малюки Басбі» – прізвисько групи футболістів «МЮ», вихованих спочатку під керівництвом тренера молодіжної команди Джиммі Мерфі, а згодом – головним тренером «Юнайтед» Меттом Басбі (середній вік колективу становив 21 рік).

Через 10 років після мюнхенської трагедії тренер привів нову команду «червоних дияволів» до перемоги в Кубку європейських чемпіонів. У складі цієї команди було двоє, що вижили в авіакатастрофі 1958 року: Боббі Чарльтон та Білл Фоулкс. Вісім «малюків Басбі» загинули, включаючи Дункана Едвардса, який вважався найперспективнішим гравцем з того складу.