Колишній чемпіон світу у важкій вазі латвієць Майріс Брієдіс, який дотримується проросійської позиції, прибув до столиці України та опублікував фото з Києва, повідомляє FanDay.

Екс-суперник Олександра Усика Брієдіс часто критикував владу Латвії за оборонну допомогу нашій країні, також він відмовився засуджувати війну росії проти України, а зараз прибув до Києва і фотографується біля знищеної російської військової техніки.

Через проросійські погляди у Брієдіса проблеми з трансляціями власних поєдинків у Латвії. Нагадаємо, спортивні канали цієї країни ще з літа вважають, що відсутність у Брієдіса чіткої позиції щодо війни в Україні — достатня причина, щоб припинити показувати його поєдинки.

24 лютого Брієдіс розмістив ролик із рекламою шапки власного бренду, а висловився про війну лише на початку весни, написавши, що він «проти війни». Проте, спортсмен не засудив дії росії і навіть не згадав Україну.

Коли місцеві журналісти прямо запитали боксера на чиєму він боці, Брієдіс відповів, що «на боці Латвії». Потім він уникав цієї теми спілкування зі ЗМІ.

Відсутність чіткої позиції змусило керівництво TV3 Group та Best4Sport TV відмовитися від трансляції боїв Брієдіса.