Американські спортсмени висловили протест після випадку у Марракеш з російською символікою. Вони вирішили, що не з’являться на Чемпіонатах світу, допоки не розв’яжеться це питання, повідомляє «Фокус».

Збірна Сполучених Штатів Америки з боксу прийняла рішення відмовитися від участі у Чемпіонаті світу через те, що туди допустили російську федерацію. Про це йдеться у заяві Федерації боксу США (USA Boxing), яку опубліковано 8 лютого на сайті олімпійського комітету США.

Американські спортсмени сповістили у своєму зверненні, що не хочуть бути причетними до російської агресії, тому не будуть представлені як у жіночому, так і чоловічому Чемпіонатах світу Міжнародної асоціації боксу (IBA).

«Хоча спорт покликаний бути політично нейтральним, багато боксерів, тренерів та інших представників української боксерської спільноти було вбито в результаті російської агресії проти України. Зокрема, тренер Михайло Кореновський, який загинув внаслідок попадання російської ракети в житловий будинок у січні 2023 року. Спортивна інфраструктура Україна, включаючи численні боксерські зали, зруйнована російською агресією», — йдеться у заяві федерації.

Водночас згідно з санкціями МОК, росія та білорусь не мають права на використання державної символіки на міжнародних заходах, але це не завадило вийти спортсменам із росії з власним прапором на турнірі IBA Golden Belt Series у Марракеш, який відбувся цього року.

Жіночий Чемпіонат світу відбудеться наступного місяця в Нью-Делі, а чоловічий у травні в Ташкенті.