Мирослав Чиро Блажевич, колишній тренер збірної Хорватії з футболу, помер після тривалої боротьби з раком, лише за два дні до свого 88-річчя, повідомляє Offside.

Блажевич народився у Травнику у Боснії та Герцеговині у 1935 році, а його тренерська кар’єра розпочалася у 1960-х роках у Швейцарії.

У наступні 40 років він очолював збірні Швейцарії, Хорватії, Ірану, Боснії та Герцеговини та збірну Китаю, а також кілька клубів, включаючи «Динамо Загреб», «Грассхоппер Цюріх» та «Шанхай Шеньхуа».

У 1998 році як тренер збірної Хорватії Блажевич завоював бронзову медаль на чемпіонаті світу у Франції.

У Хорватії його називали тренером усіх тренерів та коханим серед інших футбольних тренерів та простих людей, до яких він завжди виявляв симпатію.

Багато хорватів у середу віддали шану легендарному тренеру, зокрема прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович.

«Легендарний Чиро, володар бронзової медалі чемпіонату світу 1998 року, назавжди увійде в історію хорватського народу та спорту. Його знання, досягнення та благодійність залишаються джерелом натхнення для майбутніх поколінь», — написав Пленкович у Twitter.

Златко Даліч, головний тренер збірної Хорватії, заявив у середу, що Блажевич був його футбольним батьком та справжнім джерелом натхнення для всього, чого він досяг у своїй тренерській кар’єрі.

«Я назавжди вдячний йому за це, мої молитви присвячені йому та його сім’ї», – сказав Далич