Півзахисник національної футбольної команди Чехії та футбольного клубу «Спарта» Якуб Янкто не зміг більше приховувати свою сексуальну орієнтацію. Він зізнався, що є гомосексуалом, здійснивши камінґаут, повідомляє PrSport.

27-річний гравець на своїй офіційній сторінці в Instagram оприлюднив пост-визнання, зазначивши, що має як сильні, так і слабкі сторони. У нього є улюблена робота, до якої він ставиться з усією любов’ю та визнанням. Тому він більше не хоче жити з відчуттям страху, хоче отримати повну свободу, шляхом публічного визнання, що він є гомосексуалом.

Визнання чеського футболіста підтримали представники UEFA, FIFA, чеської збірної, його футбольного клубу та інших клубів та організацій. Він одержав необхідну підтримку за свою чесність.

Додамо, що раніше Янкто виступав в італійській Серії А (Удінезе, Асколи, Сампдорія). У сезоні-2021/22 іспанській Ла Лізі він грав у футболці «Хетафе». У складі збірної Чехії він вийшов на поле у 45 поєдинках, відзначившись 4 забитими м’ячами. Наразі він знаходиться у лазареті рідного ФК «Спарта», де заліковує отриману травму.

Слід зазначити, що в європейському футболі цей футболіст став першим, хто відкрито сказав про свою сексуальну перевагу, незважаючи на страх бути засудженим суспільством.