У четвер, 16 лютого, донецький Шахтар зіграв перший поєдинок дуелі 1/16 фіналу Ліги Європи проти французького Ренна. Підопічні Йовічевіча зуміли двічі відзначитись у воротах суперника і здобути перемогу 2:1, повідомляє 24 канал.

Цей матч Шахтар проводив без свого лідера Михайла Мудрика, який взимку за 100 мільйонів євро перейшов до лондонського Челсі. Втім, як показала гра, у «гірників» знайшлася заміна зірковому футболісту.

Головний тренер донецької команди довірив місце на лівому фланзі Дмитру Криськіву. І 22-річний хавбек не підвів наставника. Вже на 11-й хвилині поєдинку вінгер був першим на м’ячі після удару Михайліченка. Проти потужного пострілу Дмитра голкіпер Ренна нічого не зміг вдіяти.

Після забитого голу футболісти Шахтаря не відійшли до своїх воріт, а намагалися за першої ліпшої нагоди йти в атаку. Така тактика принесла свій результат наприкінці першого тайму. На 44-й хвилині зустрічі Чімуанья Угочукву повалив на газон Юхима Коноплю і арбітр вказав на позначку.

Вирок судді впевнено виконав Артем Бондаренко, перегравши досвідченого голкіпера Ренна Стіва Манданду.

На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь Шахтаря.

У дебюті другої половини матчу Шахтар мав можливість довести рахунок до розгромного, але Зубков не скористався своїм шансом. А на 59-й хвилині спрацювало футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі».

Форвард Ренна Карл Токо Екамбі пробив в один дотик з-за меж штрафного майданчика. Трубін не врятував команду від голу.

Пропущений гол не знітив футболістів Шахтаря. Гарні нагоди відзначитись мали Зубков і Степаненко. Футболісти української команди грали з великим натхненням, не поступаючись іменитому супернику.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу української команди з рахунком 2:1. Матч-відповідь відбудеться 23 лютого.

Відеоогляд матчу Шахтар – Ренн: