Турнір з дзюдо, який пройшов в Ізраїлі, невдало завершився для української спортсменки Дар’ї Білодід. Її дискваліфікували судді за використання забороненого прийому – Дар’я посіла на турнірі лише 5 місце, повідомляє PrSport.

Півфінальний матч у рамках міжнародного турніру з дзюдо в Ізраїлі завершився дискваліфікацією представниці України Дарії Білодід. Вона використала проти своєї суперниці з Канади Крісті Дегучі один із заборонених у дзюдо прийомів, за що одразу ж була покарана суддями. Її дискваліфікували, не давши навіть можливості взяти участь у сутичці за бронзову медаль змагань. Що важливо, ця канадська дзюдоїстка Дегучі є лідером світового рейтингу – вона й пройшла у фінал турніру.

За словами тренера збірної України із дзюдо Віталія Дуброва, це рішення суддівського комітету було абсолютно обґрунтованим. Прийом, який застосувала на суперниці Дар’я Білодід, могла серйозно травмувати спортсменку з Канади. Зараз правила змагань із дзюдо дуже жорсткі – за подібну помилку більше не лають, а одразу ж знімають із змагань.

У результаті міжнародні змагання в Ізраїлі завершилися для 22-річної дзюдоїстки Дарії Білодід на етапі півфіналу. Вона посіла 5-е місце, раніше перемігши японку Йошиду Цукасу, італійку Вероніку Тоніоло та ізраїльтянку Тімну Нельсон Леві. На цьому турнірі українська спортсменка виступала у категорії до 58 кг.