7-ма ракетка України Еліна Світоліна (№192 WTA) вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу Roland Garros із призовим фондом 49,6 мільйона євро. У четвертому колі 28-річна одеситка обіграла найкращу тенісистку росії Дарію Касаткіну (№9 WTA).

Про це повідомив «Фокус» із посиланням на офіційні соцмережі тенісного турніру.

За вихід до півфіналу Еліна Світоліна зіграє з переможницею пари Слоан Стівенс (США, №30 WTA) — Аріна Соболенко (Білорусь, №2 WTA).

Раніше Еліна Світоліна й Дарія Касаткіна зустрічалися на корті шість разів, і українка жодного разу не програла.

А Дарія Касаткіна хоч і виступає за росію, але минулого року говорила про те, що хоче відмовитися від російського паспорта. Нині вона мешкає в Іспанії. Тенісистка зробила камінг-аут, заявивши, що зустрічається з дівчатами. І на запитання, чи має дівчину зараз, відповіла ствердно й опублікувала фото з російською фігуристкою Наталією Забіяко, яка проживає в Канаді.

У Держдумі заява Касаткіної викликала шквал обурення. Голова комітету держдуми з питань сім’ї, жінок і дітей та одна з авторів законопроєкту про повну заборону пропаганди ЛГБТ Ніна Останіна навіть назвала Касаткіну «хворою» та заявила, що її камінг-аут не повинен вважатися пропагандою.

«Це ж не пропаганда. Це те саме, що хворий на рак скаже, що він хворий. Ну зізнався він, що хворий, що з цього? Це викликатиме співчуття», — сказала Останіна.